De reumavoet

Wie reuma heeft, heeft vaak ook last van pijnlijke voeten. Vermoeidheid, branderige voeten, stijfheid en zwellingen zijn bekende symptomen. Met name de middenvoet, voorvoet en tenen voelen stijf aan en zijn pijnlijk bij het lopen op momenten dat de ziekte zich manifesteert. Maar reuma zorgt ook in andere voetgewrichten voor klachten. De zwellingen of knobbels veroorzaken drukplekken, tenen groeien scheef of over elkaar heen en schoeisel past niet meer. Scheeftrekken van de grote teen (hallux valgus) komt vaak voor.

Wat kan een medische pedicure voor u betekenen

Behandeling door een medisch pedicure kan vervelende klachten in een later stadium voorkomen, door middel van advies, preventie en behandeling. Volledige genezing/verlichting van bestaande klachten kan vaak bekomen worden.

De medisch pedicure behandeld klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon.

Welke klachten kunnen onstaan

Als reumapatiënt heeft u bijna altijd te maken met ongewenste eelt- en likdoornvorming aan uw voeten. Dit heeft te maken met de veranderende stand van voet en tenen.

Het weefsel onder de bal van uw voet wordt wat dunner

Als reumapatiënt kunt u ook last krijgen van veranderingen aan uw nagels.
Dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen doordat er weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een stand afwijking van de voet.

De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden:

  • Verkleuringen
  • Verdikte of juist extreem dunne nagels
  • Brokkelige, ruwe nagels
  • Eeltvorming onder de nagels